Типови дисфункционални семејства, по нашки

Дисфункционалните семејства ги користат дисфункционалните обрасци.

semejstvo

Тие најповеќе се изразуваат низ:
1. Феномен жртвено јагне или црна овца.
2. Триангулација
3. Проективна идентификација
4. Манијакална одобрена од депресија
5. Регулирање на дистанца како одбрана од анксиозност
6. Ако те нема пред 12 ќе те шишам ќелава
7. Жено, здроби салата, да не ти здробам пршлените
8. Остај тоа, за гости е
9. Ако не попраеш оценките ќе одеш на одмор у дворо под чешмата
10. Да се знае кој е маж у куќата (леже незапослен и гледа фудбал, седма лига Етиопија)

595х90 px-01

(Посетено 666 пати, 2 денес)

Оставете одговор

*