Денес треба да додадеме светлина, да направиме магија!

svetlina utrinska-naslovna_majkatiitatkoti[fblike]
Во зимските денови, кога светлината е најслаба, од нас се бара повеќе светлина. Денес треба да додадеме светлина, да направиме магија!
Во куќата на баба ми беше ден на невообичаени мириси, јадења зачинети со морско оревче, свод од жито што носи бериќет и потсетува на повторното раѓање од зрно. Се завршуваше со песна. Денес свети Ѓорги ја победи ламјата. Делчиња од ламјата се во сите нас, но и јунакот е во нас. Во нас се одвиваат најважните битки.
Нека денес свети и невидливата светлина, која поврзува сЕ!

595х90 px-01

Посетено 154 пати (1 денес)

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!