Чкртањето го открива вашиот карактер

Несвесното чкртање додека правите нешто друго, кажува каква личност сте

chkrtanjeto-go-otkriva-vashiot-karakter_image

K

олку пати се ви се случило да земете лист хартија и да цртате форми и чкртки, додека зборувате на телефон или ви е досадно на некое предавање? И притоа, секогаш цртате исти работи – кругови, коцки, шаховски табли, очи, итн.

Татијана Јуфит – Tatyana Yufit член на Британската академија на графолози, (графологијата е вештина која донесува заклучоци за личноста врз основа на нејзиниот ракопис) тврди дека несвесното цртање фигури и шарање на лист хартија пред нас, е контролирано од потсвеста и открива што го мотивира нашето однесување. Еве што значат вашите чкртки:

Очи

Цртањето големи очи значи дека сте отворена личност, додека затворени може да укажуваат на одбивање да се погледне во себе.

Фигури на луѓе

Ако цртате мали фигури на луѓе, тогаш најверојатно се чувствувате несигурно и беспомошно или пак сакате да побегнете од обврските. Цртањето обични фигури налик „чика глиша“, тогаш емотивно нестабилни.

Вашиот потпис….

Видете ги останатите чкртки

(Посетено 1.283 пати, 1 денес)
Мајка Ти и Татко Ти
Автор
Мајка Ти и Татко Ти

Поврзани Статии

Оставете одговор

*