Wood Mark дизајн и изработка на мебел

Арт и Дизајн

Флопи диск од 1985. со дигитален “artworks” на Енди Ворхол

Andy Warhol’s digital artworks found on floppy disks from 1985! Во 80-тите, водечката фигура во поп арт движењето Анди Ворхол креираше сет на слики користејќи “Commodore Amiga” компјутер. Артворкот беше потребен како дел за да се потхрани ивентот на новата машина. Н...

“ONE” Највисокиот Облакодер Во Америка

“ONE”Светскиот трговски центар Облакодерот изграден на местото на Кулите Близначки во Њујорк, е признат како највисоката зграда во САД. Висината на “ONE” светскиот трговски центар (вклучувајќи го и врвот) е 541 метри. Меѓународниот совет на високи згради и...

Може само да се сликаш…и тоа со Веспа

Дизајнерите Rotimi Solola & Cait Miklasz од Чикаго, еве како го замислуваат фотоапартот Веспа.

Вештите Мајстори На Индустрискиот дизајн

Ви го претставуваме брендот два I три Водени од љубовта кон дрвото и металот, искусни, вешти и прецизни во заедничката визија пред се долгогодишни пријатели Иван Филиковиќ и Игор Мракужиќ, се кројат зад името на новиот хрватски бренд Два I Три Два | три се бави со производство на...

Напуштените метро станици во Париз да добијат нов живот

Нова серија на неодамна објавените скици предложи менување на старите напуштени метро станици во уникатни локации во Париз. Кандидатот за градоначалник за Париз, KOSCIUSKO-Morizet изјави дека ако победи на изборите,  ќе ги  трансформира напуштените метро станици...

Заштити ги своите очи – Дизел

Рекламна кампања на брендот Дизел (Diesel) за својата марка наочари за сонце “Sister Yes”. Под слоганот “Заштити ги своите очиi” (Protect your eyes) Dizel je izbacio seriju duhovitih štampanih oglasa koje potpisuje бразилската агенција Miami Ad...