Г-дин. ЗАКАЧИ

Балада за тромадолите

Tромадоли Ајде сега пушти си ја од Nirvana – Polly свари си супичка и кр’кај тромадоли Може и нешто југословенско, пример Идоли Биди добар дечко и кр’кај тромадоли Запиваме се на Џолин, од госпожа Партон Доли меземе марулка и рендани тромадоли Молим те н...

НАЈАВА: Фамилија Марковски во Еден на Еден (Видео)

Марковски фамилијарно на гости во Еден на еден Најпознатата фамилија на гости во студиото на Еден на Еден Како реагираат Македонците на улогата на Мали, како Петар ја доби неговата улога и се разбира, дали ќе има втора сезона на „Фамилија Марковски“? Во недела се друж...

Како се вика публика у која шо седат попови?

Како се вика публика у која шо седат попови? AUDIториум!!!

Душостоплувачки: Стани, отвори го прозорот и диши, надвор е музика што ја нема на Јутјуб

Стани, отвори го прозоро и диши. Гледај, биди сега и тука. Слушај, надвор е музика шо ја нема на ЈуТјуб Излези. Трчи и врекај. Качи се на цајканска хауба и пеј ја ‘Дај да заспијам’ oд Дарио Сретни го шефо на сред пат. Залепи му шамар и плукни го у фацата Иди засукај се у реката...

“Да ни биде убав денот, бидете исполнети, позитивни…

”Da ni bide ubav denot, bidete ispolneti, pozitivni, sekogas nasmeani i sakajte gi svoite najbliski zatoa sto tie ni se… Posted by Кирил Стоименов on Monday, October 19, 2015

Ало Rio Mare Pate, џабе ви е се!!!

Оние Rio Mare додека не извадат туна со кромид, џабе и се медитеранските булшитови.

Предлог на работи шо Македонија треба да ги брендира у 2018-та

За да не не’ избањаат како што направија со ајварот, мислам дека редно време е Македонија да ги брендира: подочњаците гаргарата ракијата на гладно срце лихфарството пиењето и ждерењето на потпис Никола Ристановски мамурлукот Чик-гомнарките ќутекот за една ризла гребењ...

Со шо ги ранете децата???

Одам преска по цигари, глеам основците искачаат на голем одмор. Нормално, најгласни се џомбите-осмоодделенци, полуматурантските-Конани. Ги посматрам така ја, и да ти кажам право, слободно можат: да кренат плоча од куќа за 15 минути да средат 12 кубика дрва за 10 минути ...

Скриената поента зад легендарната ‘Криво је море’

Кога ја слушаш песната после десет пива, у понеделник, на дискмен, невработен, многу добро доаѓат до израз стиховите: Девојко у сукобом с Тито Покрај реќе што корачаш *Сликата горе е фото-доказ од инспират...