Кога го слушнам тоа ‘нашите во дијаспората’ одма ме асоцира на…

Коа го слушнам тоа ‘нашите во дијаспората’ одма ме асоцира на вселена, космонаути, шатлови, астероиди, а уствари станува збор за

Прочитај повеќе

Образовни реформи: Петиција за промена на лекциите за ‘предвесници на пролетта’

Група родители, ентузијасти, од сите краеви на Македонија, распишаа петиција во која јасно и концизно се бара на лекциите за

Прочитај повеќе

Три години од преслушкуваните ”бомби”: Преслушкуван муабет на просечен Македонец

Преслушкуван муабет на просечен Македонец: -Ало мајмун, иди одма уплати ја Леверкузен икс у два, земи десетина пива и дојди

Прочитај повеќе