Средина на Ноември

Религиозноста не е наследна, исто како и талентот за уметност. Смрзната бања, од носот капе вода. Наутро шака апчиња, навечер

Прочитај повеќе

Еколошка

. Отпадоци од луѓе, цел град е полн со нив. Славеници на неумереноста кои зад себе оставаат видливи траги од

Прочитај повеќе

Сè ќе има нас ќе нè нема

Сè ќе има нас ќе нè нема – велеа баба ми и дедо ми. Нив веќе одамна ги нема, а

Прочитај повеќе

Рамнодушност

Се појави неосетно како наслага на годините како подарок подбрадок или како заслужен стомак болеста наречена рамнодушност кон сè што

Прочитај повеќе

Скопска

Здрма силен земјотрес (полноќен и летен) и ги исплаши луѓето. Ништо не урна но ги растревожи луѓето. И сите излегоа

Прочитај повеќе

Во кожа сум им

Не сум човек кој лопатари отпосле. Да сум бил на самото место би одреагирал инстиктивно – или би спасувал или

Прочитај повеќе

Сакам

[fblike] Лето, лето, среде град, истегнати тополи и лад. Сакам мраз, сакам женски газ, маалска кафеана во сенка на планина.

Прочитај повеќе

На здравје!

На сите кои во моментов се смеат, се бакнуваат, си подаваат раце, се бодрат, му се радуваат на мигот, пеат

Прочитај повеќе

Погреб

[fblike] Капелата е тесна и задушлива – дури и мртовецот пребледел. Попот пее веќе половина час. Пее, чита и рецитира,

Прочитај повеќе

Македонска испотена свадба

На Пепи Терзиоски… Младите потечени од бакнежи и црвени од кармини стојат над почесните столови и примаат подароци. Лицата одвај

Прочитај повеќе