Жаре имаше големо срце

Жаре имаше големо срце. Толку големо што еден ден веќе не го собираше во неговите гради, па го напушти и

Прочитај повеќе

Не е важно дали е на Бали или на Водно

„ …Тост… свежо исцеден сок од портокал и кафе… формула за ставање во погон на сите сетила. Уште кога ти

Прочитај повеќе

Да знаеш дека ти си ја насмеал така слатко

[fblike] Погледни ја кога ќе се насмее од срце, брат. Онака, да се закикоти од петици. И да знаеш дека

Прочитај повеќе

Зетко, стани, имаме муабет ја и ти

[fblike] – Зете… зете… – го плескаше по образ за да го разбуди. – Зетко, стани, имаме муабет ја и

Прочитај повеќе

Струмичка Мастика

Седеше на подот, докрајчувајќи ги последните капки од струмичката мастика. Последното шише што му остана од дедо му. Дедо Ѓоко

Прочитај повеќе

Не и се лутете што цел ден го поминува на прозорец

[fblike] Не и се лутете што цел ден го поминува на прозорец. Таа не е како оние кои берат туѓа

Прочитај повеќе

Одма те познав „бе брат“ – посебно го нагласи тоа „Бе брат“

– До каде? – До Сити мол – Ти не си тој писателот, Драган Таневски? – Да, јас сум… –

Прочитај повеќе

Живот без сакање-живот ли е?

[fblike] Среќен човек да си засакаш кукле. Среќните луѓе не наоѓаат маани. Тие научиле дека намќорите никого не сакаат. Ситничарат

Прочитај повеќе