Вака да размислуваа сите професори, Кембриџ ќе ни завидуваше – Дана Прелиќ

-Добар ден професорке, вас ве барам! -Повелете! Што мака имаме? -Каснам со животов!! Потпис да земам. -Сите касниме со животот, душо.

Прочитај повеќе

Тито беше црно – бел лик!

Тито беше интересен човек. Пред сѐ фраериште и убавец. Во негово време се живееше убаво. Не беше измислена депресијата и

Прочитај повеќе

Деца

Родителската љубов е безгранична и токму затоа грешките на родителите (за арно, нормално) при воспитувањето на децата оставаат далекусежни последици.

Прочитај повеќе

Знаете кога ќе нѐ биде?!

Знаете кога ќе нѐ биде?! Тогаш кога “пајакот” ќе ги носи непрописно паркираните коли на политичарите до транспортен центар и

Прочитај повеќе

Во МК парите не се средство за нормален живот, туку служат како затки

Во МК парите не се средство за нормален живот, туку служат како затки. Поткупуваш чоек со ситна паричка и автоматски

Прочитај повеќе

Доаѓам од послич и пуштам ТВ. Ми се паѓа “Звезде Гранда”

Доаѓам од послич и пуштам ТВ. Ми се паѓа “Звезде Гранда”. Јелена Карлеуша му се обраќа на детуле кое тазе

Прочитај повеќе

Асертивност

Асертивноста претставува искажување мисли, чувства, ставови и убедувања на директен, искрен и социјално прифатлив начин, земајќи ги предвид правата и

Прочитај повеќе