Зголемената социјална помош и муабетот на дедо ми

Читам преска по патолошкиот тајмлајн: ”Трипати поголема социјална помош, како гарантиран минимален приход, за најголем дел од семејствата во социјален

Прочитај повеќе

Внимание: Прво издание на ”Бада Бум” со ”Токсиколози” и ”Секта”

Почнувајќи од 22.09 – Сабота, на македонската сцена се појавува нов бран на забавни настани под името„Бада Бум“ . Под покровителство

Прочитај повеќе

На кој највеќе не треба да верувате сега пред референдумот?

Се спрема референдум. Измешани емоции, мислења, ставови. Хаштагови ЗА наспроти хаштагови БОЈКОТИРАМ. Видеа, статуси, твитови на сите страни. Пишуваат, говорат

Прочитај повеќе

Македонијa се дијалектите, ората, ракијата а не… – Кирил Стоименов

Македонија се дијалектите, Македонија е беровското ‘еле’, кочанскио ‘шоп’, скопското ‘секад’, струшкио ‘пипун’, штипското ‘шч’, охридските цени😂, гевгелиското ‘уф’, битолското

Прочитај повеќе