Малку Познат Факт: Кралот Лав или Кралот на Џунглата

Првично име било ”Кралот на џунглата” [fblike]Првичното име за овој култен цртан филм било “Кралот на џунглата” се додека тимот

Прочитај повеќе

Малку Познат Факт: Последните Зборови На Боб Марли

Последните зборови на реѓе-иконата Боб Марли: ”СРЕЌАТА СО ПАРИ НЕ СЕ КУПУВА”   НАПОМЕНА:  “БОБИ, ДА НЕ ЗАБОРАВИМЕ: ТРЕВАТА СЕ КУПУВА

Прочитај повеќе

Малку Познат Факт: Тајландската Полиција И Хелоу Кити

Носење Hello Kitty амблем по казна Во Тајланд, за недолично однесување и ситни прекршоци на законот, како казнена мерка на

Прочитај повеќе

Малку Познат Факт: Стриптизетите И Плодните Денови

Од 75 до 150 долари поголем бакшиш Стриптизетите биле набљудувани два месеца и истражувањето покажува дека тие повеќе заработуваат за

Прочитај повеќе

Малку Познат Факт: Кинескиот Ѕид И Вселената

Веќе ни Кинескиот ѕид не се гледа од вселената, но затоа се гледа енормното загадување! ЗАКЛУЧОК: И СМОГОТ Е MADE

Прочитај повеќе

Малку познат факт: Томас Едисон и смртта

Неколку часа пред својата смрт, Томас Едисон се разбудил од длабока кома и рекол: ”ТАМУ БЕШЕ ПРЕКРАСНО” [fblike] ЗАКЛУЧОК: Сигурно

Прочитај повеќе

Малку познат факт: Сексот и мозокот

Сексот ве прави попаметни Редовниот секс ги подобрува конгитивните фукнции и ја зголемува стапката на формирање на нови мозочни клетки кои

Прочитај повеќе

Малку Познат Факт: Тигрите И Слободата

[fblike]Последните пресметувања покажуваат дека бројката на заробени тигри низ Америчките зоолошки градини е дупло поголема од онаа сите тигри што

Прочитај повеќе

Малку Познат Факт: Малтретираните Деца Во Школо

Малтретираните деца растат побрзо Малтретираните деца во школо стареат побрзо. Студиите покажуваат дека децата кои имаат претрпено повеќе инциденти на

Прочитај повеќе