Најчесто поставувани прашања кога си немажена за време на празниците

1. Кога ќе се мажиш? 2. Колку сте сериозни со дечкото? 3. Какви мачки ќе чуваш кога ќе останеш стара мома? 4. Знаеш дека јајниците имаат рок на траење, така? 5. Зошто уште не знаеш да правиш сарми? 6. Што ти фали што нејќат да те земат за жена? 7. Знаеш дека празн...

Семејството пред сè

Реклама која ќе ве потсети дека не мора да преземате радикални мерки за да го соберете семејството за време на празниците, сè што треба е да имате малку почит, многу љубов и да ги знаете приоритетите… Пред...

Депилирање во слоумоушн

Депилирањето е болна работа, ама утешно е барем тоа што е кратко и брзо. Ама забави го со слоумоушн камера, и добиваш процес на чиста агонија. Ауч. Ауч. Ауч.

Пешна – природниот културен споменик што го заборавивме

Ако ги ѕирнете стандардните податоци за пештерата Пешна на Википедија, ќе дознаете дека се наоѓа во близината на Македонски брод и има најголем отвор на Балканот. Ама Пешна е многу повеќе од статистика. Пешна е место од легенди и место што дефинитивно треба да го став...

Како да возите велосипед и во зима

Краков (како и Скопје) има високо ниво на загадување во есенските и зимските месеци. Смогот најчесто е резултат од домаќинствата што се греат на јаглен и дрва и сообраќајот. Локалните власти донеле закон за забрана за греење на јаглен и дрва од 2018-та година, но не презе...

Guardians of the Galaxy се враќаат, стигна првиот тизер

2017-та е годината во која се спремаме за Vol2. од Guardians of the Galaxy. Што нè очекува, ѕирнете во видеото.

Што пишувавме на разгледниците од одмор

Некогаш, од информации кои ги споделувавме со другите, и тоа само со одбраните и најблиските, праќавме само една реченица напишана на позадината на картонска разгледница. Моите први букви неумесно ги пренесов на хартија еден врел август 1995-та година, на терасата од хотелот на...

Погрешно си го полните смартфонот

Да, знаеме. Батериите на смартфоните ни се ужас и едвај траат еден цел ден. Ама делумно е и наша вина. Голем дел од нас мислат дека полнењето на смартфонот во кратки интервали предизвикува долготрајна штета на батеријата, и дека е подобро да ги полниме кога се блиску до празнење....

Јогата никогаш не била…. посмешна

Прво, не се надувани. Второ, некои од нив имаат „дипломи“ за да учат други луѓе како да се смеат. ХАХАХАХАХАХА, о зошто, ХАХАХАХАХАХА.

Паралелното паркирање е решен проблем

А решението се „повеќенасочни“ гуми, дело на Вилијам Лилијард.