SADE

  Биографија Шаде е родена во Ибадан во Нигерији. Нејзините родители Бизи Аду, нигериски професор по економија, и Ана Хајз, англиска медицинска сестра се запознаваат во Лондон, а потоа се селат во западна Африка. Подоцна, кога бракот им западнал во потешкотија, Ана се враќ...

3 in 1 WHITNEY HOUSTON

3 in 1 Whitney Houston – 1. My Love Is Your Love  2. I Will Always Love You 3. How Will I Know Whitney Houston – My Love Is Your Love Whitney Houston - I Will Always Love You Whitney Houston – How Will I Know Powered by  добра музика

Напуштените метро станици во Париз да добијат нов живот

Нова серија на неодамна објавените скици предложи менување на старите напуштени метро станици во уникатни локации во Париз. Кандидатот за градоначалник за Париз, KOSCIUSKO-Morizet изјави дека ако победи на изборите,  ќе ги  трансформира напуштените метро станици...

Шолја во која кафето никогаш не се лади

Шоља за кафе која ќе го воодушеви сите љубители на производите на Apple Томислав Звонариќ, канадски дизајнер со хрватско потекло дизајнираше шолја за кафе која ќе ги воодушеви љубителите на производите на Епл, но не само нив. Имено, iCup со помош на USB кабел ќе може да се сп...

Огледало

Од година во година, огледалото ми е се почудно. Старее ,добива брчки. Некој чудни очи се појавуваат од него, зјапаат во мене, се поматно ме гледаат. Има се повеќе седи влакна, некој чудни израстоци му се појавуваат по лицето, вратот, телото. Бара да дојдам поблиску за ...

Грижа за младите

Вистинското воспитување на децата е предизвик, но и задоволство за секој родител Децата се секогаш гордост на родителите. Нивните достигнувања нив повеќе им значат, заради што и грижата за нивното воспитување е највисоко на приоритетите на секој родител. Затоа и практич...

iConcerts – Seal – Kiss From A Rose (live)

Seal Henry Olusegun Olumida Adeola Samuel” (Лондон, Англија, 19. јануари 1963.) попознат како “Seal” е британски пејач и текстописец со нигериско потекло, награден со две “Grammy”. Неговото име “Olusegun” значи “...

Досега Невидени Портрети На Глумци

“Behind the Mask“ Keira Knightley Во лондонската галерија Somerset House се отвори изложбата “Behind the Mask“, резултат на соработката помеѓу  BAFTA и познатиот фотограф Andy Gotts Енди, кој веќе 23 години снима портрети на славните личности, во текот н...