Не е тешко да станеш. Тешко е да ОСТАНЕШ

Фејсбук статус: Тоше Поп-Симонов Не е тешко да станеш. Тешко е да ОСТАНЕШ. “Меморија” вечерва го положи најтешкиот испит – филтерот на времето. После дваесет и кусур години пауза направија концерт по сите светски стандарди, на кој дојде река од илјадници луѓ...

Едноставно лудо. Дали ќе го направите ова? (Видео)

City selfieSimply insane. Would you do this? Posted by RISING on Monday, October 16, 2017 …

Зељка и Хирургија

Едно време нон – стоп си искачав во Ургентен центар на Клиники. Ќе си го спроведам итниот случај ќе си земам кафенце од банкоматот, ќе си седнам на мојата клупа пред ургентен и си чекам. И така преклани ова време клава зелка сопружникот и едно време упаѓа дома крвјосан ...

Не е ова Ју носталгија, но денес живеам у фиока во однос на тогаш

Глеам нешто со Босна праат па ми текнуе на Сарајево од југословенското време. Цела ЈУ авангарда беше таму. Најкосмополитски град у Југославија беше. Каков национализам, какви бакрачи! Сто пути сум идел. Задњи пут негде 2009г. со група млад македонски нараштај што се чудеше ка...

Отец Пимен: Сложни калуѓери и во петок мрсат…

И така. Сложни калуѓери и во петок мрсат, сложни пратеници и во понеделник патни трошоци зголемуваат. Posted by Otec Pimen on Monday, November 13, 2017

Простаците создадоа просјаци!

Добро утро (некогаш) љубовно и сплотено Скопље. Ти, најубав на овој свет, град(у) на солидарноста! Денес. Овде…. Простаците создадоа просјаци! Интелектуална маса, и се предаде на политикантската гнаса! Се ослободивме од окупатори, кои ли се сега културолошките блокатори...

Сабота вечер. Излезена со другарките у Сокаче…

Сабота вечер. Излезена со другарките у Сокаче. Единственото место у градов каде што луѓето знаат да уживаат. Луѓе кои имаат некакви емоции на нивните лица. Живи луѓе. Вистинска реткост у Скопје. Сокаче не е за секој. Ако си умрен у душата не си за таму, бидејќи местото е полно со...

Прилепчанката и Германката

Дедо Митре од фиљан прилепско село за време на Втората Светска војна, ничим изазвано, се нашол во конц логор во Германија. Итроман по природа му се обратил на SS одговорниот: -Види дечко, јас немам врска со логори. Живеам во прилепско село, работам ниви и си имам рало. -‎Ок дечко...

Љубовта на клавиристот

После толку години возеше накај своето родно Крушево, сам. Покрај него одминуваа средените германски пејсажи, се белееја чистите села со покриви слични на удобни капи, чии прозорци и балкони ги красеа гроздови сардели како да покажуваа „еве вака се живее, еве ова е добра волја за...