Побуна на бродот Баунти у златни 90-ти, години за забава и праење пари

Викаат добри биле 90-ти. Можда, не се сеќавам… Коа држев кафичи на времето, у даден период еден од нив работеше ептен турбо…многу народ, многу роба потрошена, се пиеше у екстремно колеми количини(златните 90-ти за забава и праење пари) многу големи промети се пр...

На Скопје му фали “Green Tea Festival”…

На Скопје му фали "Green Tea Festival"…добро познато е дека...

Права Скопјанка?

Права Скопјанка? Изумрена врста на добра риба.....

Ми фали она време…

Ми фали она време коа уз јутарња кафица прелистуеш весник и читаш било шо, а знаеш дека не е лага. Давно је давно било то..

Абе вашите поише лажат од циганите

Женава што ми чисти (од ромска националност) била на митинг и ми вика: “абе вашите поише лажат од циганите”! Posted by Кројачот од Панама on Sunday, November 13, 2016

Македонската традиција продолжува…

Треба да си навистина наивен за да веруваш или да се надеваш дека украдените пари ќе бидат вратени, а лоповите ќе одат в… Posted by Кројачот од Панама on Sunday, July 2,...

Шана Шие на маШина

Да се вратат учебниците од 70-ите. Шана Шие на маШина, коси црти, прави црти, полжави…Граматиката од Круме Кепески..па да видат децата што е рај. И Кембриџ и свети Кембриџ ајт у ѓубре. Posted by Дана Прелиќ on Monday, June 19,...