Почна остварувањето на македонско-бугарскиот договор за добрососедство

  View this post on Instagram   Почна остварувањето на македонско-бугарскиот договор за добрососедство. 🇲🇰 🇧🇬 Photo credit by @tijana.dapcevic

Прочитај повеќе

Мите струмичанецот. Мите царот за софра. За серенади. За монодрами.

Некаде на почетокот на 1987 година, поточно на 15 јануари, ме примија во легендарниот Драмски театар. Истиот ден добив решение

Прочитај повеќе

Златно славејче: Наградата ја освои друго детенце, а јас конечно сфатив дека животот ќе биде…

Златно славејче…имав 6 години кога пеев на првиот фестивал…со оркестар во живо…во Драмски театар. Ја пеев песната “Страшен лав“…со врски,

Прочитај повеќе

Газда Зеко…не е фер. Од кога фајронтот волку рано?

Газда Зеко…не е фер.Од кога фајронтот волку рано? Пијачките недопиени, приказните недораскажани, жените недоозборувани… Брате Зеко…не е фер. Не беше

Прочитај повеќе

Од авторот за авторот

Што да напише човек за стиховите што веќе ги напишал? Што повеќе да каже од она што веќе го кажал

Прочитај повеќе

Слобода? Покајание? Прстен со рубин? Две влезници за нешто што не сакам да гледам?

Среќен роденден Fashionel „Мене утре ми е роденден..и што имаш за мене?  Слобода? Покајание? Прстен со рубин? Две влезници за

Прочитај повеќе