Рајата почна да го употребува терминот ‘Фашизам’ за се и сешто

Рајата почна да го употребува терминот ‘Фашизам’ како синоним за све и свашта тривијално шо не им е по ќејф. За фашизам ќе чуеш од секој универзален незнајач пред коперација, преку младите либерали по улиците, па се до по политичките експерти низ дебатни е...

Џабе ти се Најк Ермакс, платинест Ролекс, Беемве џип…

Џабе ти се Најк Ермакс платинест Ролекс Беемве џип магистратура на човекови ресурси Адидас микрофибер тренерки Ла Косте лаковани ципели Самсунг Галакси и Пјер Карден токсидо Се ти е џабе кога пиеш сечен Витач со Газоза мезеш пирошки и леб споделуваш мудри мисли од Цец...

Здраво, спремате ли месо на акустична скара?

Ако скарата на струја е електрична, дали онаа на жар е акустична?

Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?

Да сум сега у осмолетка… на прашањето: ”Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш” би одговорил: Скандинавец басист у Афро-бит состав сопственик на кафе-бар ‘Депресија’ посветен сопруг и татко сценариото на ‘Биг Лебовски’ ...

…за мене уште Обама е претседател на Америка.

Додека Џорџе не му  намигне  на Трамп за мене Обама е претседател на Америка.

Девојка ми фрла стврднато парче леб во канта…

Девојка ми фрла стврднато парче леб шо го делиле за панагија и вика: ”Извињавај Господе, ама ко ќутук тврдо е, не се гриза, мора да го фрлам” Јас, испружен на двоседот ноншалантно со нијанси на гомнарство, одговарам: ”Ништо чедо, уживај, ич на онаа да не т...

Лево ориентирани, десно ориентирани, дезориентирани…

Не се они ни лево ориентирани, ни десно ориентирани, ни централисти.  Се е тоа фантазија и розева параноја. Ако се направи разумна анализa и испитување на крвта, резултатите нема да покажат никаква ориентираност туку покачено ниво на: триглицериди електролити лош холестер...

У Рејкјавик греење по тротоарите, а у Скопје?

У Рејкјавик инсталирале греење по тротоарите со цел безбедно движење на пешаците и заштита од поледици во текот на зимата. У Скопје ускоро, само да ги тргнат колите од тр...

Кочани – најтажниот паркинг за 2017та – Кирил Стоименов

И покрај тоа што патната инфраструктура у Кочани е праена за по еден стоеден у фамилија, или поточно десет до петнаесет стоедени у маало, или најточно петстотини коли у цел град, двете кочански ‘авении’ во централното градско подрајче беа дополнително стеснети со то...

Ги гледам овие од влада, нон-стоп се на отварања

Глеам овие од влада нон-стоп се на отварања, па ако сакаат успат да поминат, имам две тегли руска салата, никако не можам да ги отворам.