Кој знае како им е на дволичните…

Кој знае како им е на дволичните од сабајле кога два пати си мијат лице…

Домашното васпитање се познава на пешачки…

Пешачки – за едни мајка, за други ‘мрдни да ти ебам мајката’

Образовниот систем во Амстердам

Основно школо у Амстердам, први септември, час по мајчин јазик Професорот: -Ајде деца сеа да напишете состав на тема ‘Како го поминав летниот распуст? Извесен ученик: -Професоре, не се прај улав, цело лето...

Баба ми и Мик Џегер, муабет на столетието!!!

Доручкувам, баба ми седи до мене и плете џепмери за престојната сезона, а на ТеВе врти УиЕјџУан – Класик. Почнува Гими Шелтер од Ролинг Стоунс и ја со пуна уста тивко почнувам да потпевнувам. Тоа потпевнување ја натера баба ми за секунда да се заѕвери у екранот, да скенир...

Како се фаќа девојка денеска у Куманово?

Како се фаќа девојка данаска у Куманово? -Девојка: Ке ти биду девојка ако ме цунеш на две места ! -Дечко: Kaжи срце куде ? -Девојка: У Дубаи и у Париз! Posted by Darko Panovski on Thursday, November 16,...

Гатанка, каква што не сме учеле у школо

Гатанка Глеам ракијата ти е ногу танка живото е заебана гатанка Дома пијам, па одам у кафанка за да одгонетнам една гатанка Со десет ракии си играм симултанка оти ме маче една педерска гатанка Вечер носеш штикла, сабајлето балетанка не си ми јасна, баш си гатанка Замисли стварно,...

‘Просечната доза на внесени калории во текот на денот треба да биде од 1200 до 1600

”Просечната доза на внесени калории во текот на денот треба да биде од 1200 до 1600” – Напиша еден нутриционист од Милано шо никогаш у живот нема цепено дрва, нити па мешано малтер на рака, никогаш нема пробано ракија и не е посетувал свињокол, казан и сли...

Дождот и ЈСП

Дождот е единствена причина зошто автобусите на ЈСП се понекогаш исперени. Само од надвор, се разбира.

Нешто ми е сумњива рекламата за Септолете

Врти некоја локална телевизија, кога од еднаш се пуштаат реклами. И нели, тоа ни е веќе традиционална пракса, рекламите мора да бидат со 30% погласни од регуларната програма. Нејсе. Слушам почнува реклама за Септолете: класика набројување на симптоми, па класика набројување...