Поради забраната за возила, за многу скопјани Средно Водно…

Шилегов неодамна реши да го стопира сообраќајот за моторни возила до Средно Водно. Единствено превозно средство со кое граѓаните  ќе имаат можност да стигнат до Средно Водно се градските автобуси на ЈСП. Поради оваа одлука, за многумина од македонската ‘буржоазијаR...

Минам покрај една кафана…

Минам покрај една кафана и низ излогот глеам едно мајсториште како мезе жолчки од јајца, црн пипер и цепе мастика знаејќи го фактот дека Цезар салата и узо се за новокомповани газди, за запослени преку партијата, за симпатизери и почитувачи на ликот и делото на Коељо и за фанов...

Мега-простоќа: На која страна се наоѓаат бубрезите?

Имав еден школски, ултра-мутав. Добар дечко, ама смотан како сајла. Имаме час по биологија и го призиваат да одговара. Овој станува, ништо не учел, веза нема. Ја у меѓувреме го ставам пред него учебникот со лекцијата отворен да чита, да каже нешто. Професорката: Ајде да ми каже...

На кило сарми ова есен мириса!!!

Сарма: феноменална симбиоза на флората и фауната единица мерка дали снаата ќе ја биде или не лошо сролан џоинт предвесник на зимата анти-депресив на природна база уствари на надприродна турски антибиотик За да не те прати лоша карма, ...

Да се потсетиме на нејзиното Височество, Nokia 3310

Новиот бран на паметни телефони со тек на време ја фрли во сенка сензационалната мулти-практичност на шампионскиот Nokia 3310. Ова беше повеќе од уред, повеќе од мобилен апарат. Покрај неговата главна намена, воспоставувањето повик, најчесто го користевме како: Отварач за пиво: и...

Зашто Заев е цело време со запрчени ракави?

За секој случај… Од дека знае човеко куга ќе го замолат да бркне туршија да изваде или да стае дрвце у шпорето?

Извини лепотице, а Мартинито со шеќер или без?

Доаѓа девојче од планинско село кај братучедка и’ у град.Седи на гости неколку дена. Доаѓа петок. Братучедката: Вечер ќе идеме у диско. Да се спремаш. Девојчето: Ама шо ќе праиме таму, ја никогаш немам одено до сега. Братучедката: Ништо бе, ќе се забављаме, ќе шмекаме мажи,...

Како се викаат кафанските афоризми?

Друго име за кафански афоризам? -Нафоризам!!!

Кон што се стремат апсолвентите од филозовски факултет?

Кон што се стремат апсолвентите од филозовски факултет? Кон фекција!!!