Против затвор

Многу луѓе страдаат од затвор кој се манифестира со ретки и тврди столици и потешкотии при празнењето на цревата. Затворот се јавува од различни причини, а најчесто поради промена на секојдневните навики (како патувања, слабо движење, преобилни оброци), земање на некои лек...

Приказни од едно еже

Си било едно еже, што немало боцки. Ниедно другарче не го сакало зашто било различно од нив. Кога го прашале зошто нема … Posted by Dragan Spasov Dac on Wednesday, November 8, 2017

Зошто е добра книгата?

Книгата можеш да ја видиш, да ти се допадне нејзината надворешност, да ја допреш,да ја мириснеш, да ја купиш, украдеш, да спиеш со неа. Во книга можеш да се вљубиш да зборуваш за неа, да ја сонуваш. Книгата можеш да ја препорачаш. Книгата секогаш ке те чека на истото место на кое...

За оние кои го споменуваат моето директорско место во врска со постот “Како го поминаф летниот распус”

Мојот пост “Како го поминаф летниот распус” наиде на голем интерес кај ФБ пријателите. Додека го пишувам ова, постот има над две илјади и двеста лајкувања, двеста коментари и сто триесет и шест шернувања. Но како што е ред имаше и пет-шест луѓе на кои постот и...

Како го поминаф летниот распус

Ние многу убаво го поминафме летниот распус бефме на нашето море во грчка кое што тиа од грчка ни го земале со лажни документи. Тато вика дека еден ден тоа па ќе биде наше и тогај ќе не молат да се бањаат во него тија грциштата. Бевме сместени во една соба со...

Kога ќе отидеш во WC без телефон…

Kога ќе отидеш во WC без телефон… Posted by Dragan Spasov Dac on Monday, July 10, 2017

А извини да те прашам, колку си по Рихтер?

Разговараат јак и слаб земјотрес; Јакиот: Јас кога ќе мавнам во некој град, го срамнувам со земја. А ти? Слабиот: Јас ќе… Posted by Dragan Spasov Dac on Monday, July 3, 2017

Гајле ми е кој ме мрази

Гајле ми е кој ме мрази, зашто знам кој ме сака! Posted by Dragan Spasov Dac on Tuesday, June 20, 2017