Дури и пеколот само девет кругови има

Ќе мине Ќе си минеме еден на друг Ти мене Јас тебе Ко да било во некој друг живот Толку одамна што нема да сме сигурни Ниту дали навистина сме си се случиле Ќе мине Ќе си минеме ко настинка Ко ништо никогаш да не било Ко да сме слушале приказна за некои ко нас И...

Која љубов на светов му остана????

Која бре љубов?!!! Се одродивме Станавме ѕверови со кафези во срцата И слободно шетаме околу Касаме Без усул Без трошка сочувство На туѓата мака како на заразна болест гледаме И рака не подаваме Небаре ќе ни се исуши ако некому помогнеме Пишуваме за љубов ...

Пушти ме да си одам

пушти ме да си одам дур вака простум можам да стојам дур снагава ме крепи и очиве се суви отвори го кафезот од коски кај градите што го имаш и пушти ме надвор ослободи ме не оставај ме да се удирам од решетките оти не ќе ти запејам така оти крилцава ми се кршат пушти ме пушти м...

Чудо од жени

моите жени се чудо… мајки со шест пара очи за чедата и уште два на тилот (за секој случај) љубовници кои купуваат долна облека во секс шопови и чорапи со жартери пред подзинатите продавачки сопруги кои меѓу перење и пеглање го затоплуваат ручекот и со насмев го пречекуваа...

Ете така низ животот се оди драга моја

да можам назад да се вратам ете, в рака временско далечинско да имам и на rewind да стиснам ќе се вратам на почетокот ќе вртам назад до мигот ко те сретнав и во сета наша приказна само едно нешто ќе сменам карминот! да, не туку се смеј и не ме прави улава ти велам, да можам назад...

Толку блиску…толку далеку

Поблиску ела малку поблиску уште само еден милиметар мхмммммм ете таму застани токму таму каде што си доволно блиску за да те намирисам и доволно далеку да не можам да те дофатам исцртувам невидлива линија во воздухот зад неа те сместувам и пред тебе знак СТОП ставам толк...

горко слатко…слатко горко – Ана Бунтеска

Никого да не сакаш толку за да ти се скини душата никого… оти после таква љубов нема да ги сеќаваш другите и нема да го познаеш тој што лек ти е од Господ пратен за да те излечи да залепи таму кај шо се скинало ете тој, тој без љубовта твоја ќе е оти очи ќе немаш за да ...

и ништо повеќе не есапиш

престануваш да го есапиш времето и да го ишкаш како досадна мува која си ги одмива крилата во твојот чај од нане и почнуваш наместо секунди, бакнежи да броиш минутите ги мериш во џарење еден во друг а часовите во здивови и се фаќаш себе дека некако ти олеснува ког...

Ќе ме паметиш по дождот

повторно се среќаваме еден со друг со поглед се купуваме како на распродажба да сме па од сите дребулии ете си одбравме она што ни треба ти мене душава јас тебе срцето за мирно да спиеме и во сонот да се насмевнуваме ти со душата моја наместо перница јас пак со срцето тво...

Сопри и љуби ме

ти фалам дури и кога до тебе сум ете и тогаш ти фалам како неизреченото да е крајот а кажаното, почеток на разделбата и се бркаме меѓу зборови како низ лавиринт заплеткани ти во моите премолчени мисли јас во твоите итаници низ мене и никако да ни текне оти да здивнеме треба малку...