Ќе си простиме

ќе си простиме што се најдовме во време-невреме кога судено не ни било еден со друг да се сакаме ќе си простиме за зборовите сурови и остри со кои како сабји душите си ги искасапивме ќе си простиме за љубовта која еден со друг си ја дадовме со мисла за збогум во умовите што...

Бегај чедо…бегај

“Бегај чедо од оние кои медовина во уста имаат а на рацете на нив крв носат бегај од нив тие тие жива беља се дланките ги кријат ете ги белат со брашно за и лебот загнасен да им е а устите им ломотат од убо-поубо како локум како слатко од вишна како вода со шеќер од нив од ...

На некои љубови не им било пишано

велат многу пати ќе заљубиш ама еднаш ќе љубиш со умот кога мислата негова и твоја е со срце кога неговото во твојот ритам ќе чука со утроба кога неговото постоење и твое станува и онаму онаму каде што страста пулсира од каде што посакуваш рожба негова од тебе да из...

Ете токму така се слуша кога срцето се крши

Се слуша како гром откорната гранка удар во лим детски плач испуштена чаша фрлен порцелан тресок од врата шамар судар на автомобили вресок баботење надојдена река празни чекори ете токму така се слуша кога срцето се крши кога во градите ти удира гром и дрвото на љубовта на две се...

Не оставај ме да чекам

грев е на љубов да осудиш човек и да го оставиш на неа да чека да му тлее во душата дур врват сите магии покрај него оти ако не ги зграпчи сега и одма одминуваат и прегоруваат како кибритчиња во ветровита ноќ ете туку така само ги снемува неповратно а во тоа мекото зад град...

Кога пилето во срце ти пее

За чоек треба пилето да ти пее душата да ти е ширум отворена без ќепенци и капии без синџири и катанци срцето да ти љуби незатруено и чисто без да става на кантар без да фаќа кусур ама чоек чоек да имаш пред себе треба оти само тогаш вреди да се дава без резерва без задрш...

Како аманет

Те сонував сношти со мноштво бои околу како на платно разлеани со шаренило кое ме умори во кое тешко те распознавав натопени воздишки во врева небаре сите звуци на светов во сонот ги собрав те сонував сношти насмеан и весел со чаша вино бело вино на усните и црн сјај во о...

Од восок да бевме не ќе догоревме толку бргу

од восок да бевме не ќе догоревме толку бргу а телата убави ни се стројни и витки чекорот силен очите бистри усните насмеани ама срцата душите како свеќи како кандила запалени на отворено ни се и секој бол е како ветар се лепи на кожата се впива во порите ни дува во срц...

Не е до маглата

не е до маглата никогаш и не било се изгубивме некаде попатно сонце дур имаше и небото блескаше сино ете тогаш не се видовме ќори при очи глуви при уши со мраз во душите а горливи срца заслепени од суета уморни од барање еден покрај друг поминавме без да се погледнеме и еден ...

Некои приказни е подобро нераскажани да останат

Најтешки се нераскажаните приказни тие најмногу болат како онаа за тебе што во мене лежи која одамна се токмам на хартија да ја ставам еве ме… со чаша бело вино прашинки тивка музика облечена во фустан со високи потпетици небаре тука си до мене небаре ме гледаш со пог...