Татко ми од уста двоеше, од скромната полициска плата, да ме школува

“Татко ми не е терорист, од уста двоеше, од скромната полициска плата, да ме школува, облече, нахрани и да ми

Прочитај повеќе

Чедо ‘Још само пар година за нас’ ни е омилена…

Идам кај дедо ми на посета у пензионерски дом, праиме малце муабет, играме партија табла, а он ме прашува: -Чедо,

Прочитај повеќе

Велат дека и Господ пред љубовта молчи

[fblike] Велат дека и Господ пред љубовта молчи оти нема сила поголема од неа ниту засек поболен од сечилото нејзино

Прочитај повеќе

Македонска парада на гордоста…

Се одвиваше некоја парада на гордоста у Белград и заврши крваво. Истиот тој ден, едно електротехнично средно училиште славеше матура.

Прочитај повеќе

Само во создавањето на ова ѓубре сме сплотени

Само во создавањето на ова ѓубре сме сплотени.Сите заедно без разлика на верска,национална или партиска припадност. pic.twitter.com/Z2eCSdX6uQ — Aleksandar Tortevski

Прочитај повеќе