Цел кафич ја третираше како народна умотрворба…

Чаршиски муабет… Особа1: Кај си бе море? Особа2: Еве бе, од кај матичната па кафенце да пијам. Особа1: Шо ти бидна бе, да не закачи антракс? Особа2: Не бе, рутински преглед, систематски од работа. Особа1: А која ти е матична бе? Особа2: Тања бе, на Зоки инспекторот жена му....

У нормален свет: Мајка ти дознава дека дуваш…

У нормален свет: Мајка ти дознава дека дуваш, се тресе, клука Лексилиум и Хелекс и пријавува у полиција. Полицијата доаѓа, ја носат на мочање и информативен разговор и ја товарат за употреба на тешки дроги. Се заебавам, у нормален свет н...

Одамна не сме се помолиле за никој па еве: Поводи за #PrayFor низ македонските градови

Одиме: #PrayForСветиНиколе. И соборнио храм Мечкуеска Куќа. #PrayForГевгелија. И пломбирај Грци. #PrayForБерово. Клиси и Блек Сабат. И некултура. #PrayForСтрумица. И фор Вицето. #PrayForКуманово. E класика. #PrayForСкопје. И лапај си. #PrayForБитола. Утре ќе направам све...

Имам нешто да им порачам на овие шо сакаат да ги тргаат спомениците – Кирил Стоименов

На овие шо планират да ја ги тргат спомениците, имам да и порачам неколку работи: Ај ако може пет свински пастрамајлии, винстон црвен и четири литра вранец на улица Борис Трајковски, број...

Македонија во 3350-та година

3550-та година, пост-апокалиптично доба. Цела планета Земја е у руини, пепел и јагленосани остатоци од катаклизмичниот удар. Атерираат вселенски летала, а од нив излават комшии од некој друг универзум. Дошле да испитаат шо имало тука пред да настапи конечниот крај слушале мно...

Воз, поспаниот воз за Харков.

Не мора да значи дека ако се возеш у воз и си буден, дека си возбуден.