‘Дечки, ја немам Инстаграм!!!’

Гледам пред мене три девојчиња на возраст од околу 14тина години, како шетајќи прават есенско-идиличен самослик, интернационално попознат како ‘Селфи’, или што би рекле припадниците на ромската етничка мањина – ‘Силви’. Откако ја утертипија права...

Урбаните легенди по градчињата ни рурални!!!

Нашата мила Македонија има триеспет градови. И у сите тие триеспет градови вртат едни исти приказни, исти урбани митови и легенди. Содржина: Некоја невероватно спектакуларна ситуација што (проверено) се има случено на ‘едни луѓе’ ама никогаш на вас. Прим...

‘Дете, дај нов чаршав’ е едини политички спас за Македонија – Кирил Стоименов

Кафанска нација сме си, колку и да глумиме прогресивци, напредњаци и слични њаци со подочњаци. Мада кафаната е колевка на авангардната култура, или поточно била, за разлика од денешните ‘пилешки прсти-бунар-и-лош-синтизајзер-анаранжер’ бахиналии, но тоа е некоја друга...

Стварно не знам зошто играм спортска! – Кирил Стоименов

Пишувам тиќет спортска, а сфесен сум дека се разбирам у пријателски утакмици како шо Лазар Бараков се разбира у банџи-џампинг!!!

Отец Пимен: Сложни калуѓери и во петок мрсат…

И така. Сложни калуѓери и во петок мрсат, сложни пратеници и во понеделник патни трошоци зголемуваат. Posted by Otec Pimen on Monday, November 13, 2017