Рајата почна да го употребува терминот ‘Фашизам’ за се и сешто

Рајата почна да го употребува терминот ‘Фашизам’ како синоним за све и свашта тривијално шо не им е по ќејф. За фашизам ќе чуеш од секој универзален незнајач пред коперација, преку младите либерали по улиците, па се до по политичките експерти низ дебатни е...

Џабе ти се Најк Ермакс, платинест Ролекс, Беемве џип…

Џабе ти се Најк Ермакс платинест Ролекс Беемве џип магистратура на човекови ресурси Адидас микрофибер тренерки Ла Косте лаковани ципели Самсунг Галакси и Пјер Карден токсидо Се ти е џабе кога пиеш сечен Витач со Газоза мезеш пирошки и леб споделуваш мудри мисли од Цец...

Здраво, спремате ли месо на акустична скара?

Ако скарата на струја е електрична, дали онаа на жар е акустична?

Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?

Да сум сега у осмолетка… на прашањето: ”Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш” би одговорил: Скандинавец басист у Афро-бит состав сопственик на кафе-бар ‘Депресија’ посветен сопруг и татко сценариото на ‘Биг Лебовски’ ...

Простаците создадоа просјаци!

Добро утро (некогаш) љубовно и сплотено Скопље. Ти, најубав на овој свет, град(у) на солидарноста! Денес. Овде…. Простаците создадоа просјаци! Интелектуална маса, и се предаде на политикантската гнаса! Се ослободивме од окупатори, кои ли се сега културолошките блокатори...

…за мене уште Обама е претседател на Америка.

Додека Џорџе не му  намигне  на Трамп за мене Обама е претседател на Америка.