Девојка ми фрла стврднато парче леб во канта…

Девојка ми фрла стврднато парче леб шо го делиле за панагија и вика: ”Извињавај Господе, ама ко ќутук тврдо е, не се гриза, мора да го фрлам” Јас, испружен на двоседот ноншалантно со нијанси на гомнарство, одговарам: ”Ништо чедо, уживај, ич на онаа да не т...

Сабота вечер. Излезена со другарките у Сокаче…

Сабота вечер. Излезена со другарките у Сокаче. Единственото место у градов каде што луѓето знаат да уживаат. Луѓе кои имаат некакви емоции на нивните лица. Живи луѓе. Вистинска реткост у Скопје. Сокаче не е за секој. Ако си умрен у душата не си за таму, бидејќи местото е полно со...

Лево ориентирани, десно ориентирани, дезориентирани…

Не се они ни лево ориентирани, ни десно ориентирани, ни централисти.  Се е тоа фантазија и розева параноја. Ако се направи разумна анализa и испитување на крвта, резултатите нема да покажат никаква ориентираност туку покачено ниво на: триглицериди електролити лош холестер...

У Рејкјавик греење по тротоарите, а у Скопје?

У Рејкјавик инсталирале греење по тротоарите со цел безбедно движење на пешаците и заштита од поледици во текот на зимата. У Скопје ускоро, само да ги тргнат колите од тр...

Права Скопјанка?

Права Скопјанка? Изумрена врста на добра риба.....