Кога Едгар Алан По искачаше по Македонија…

Еднаш среде полноќ една Викам:”Ќелнер, дупла водка, порфавор” Сабајле ме чека мугра жедна Па си викам:’Nevermore’ -Едгар Алко Хол

Прочитај повеќе

Огледало на една држава – Огледало на еден народ

Огледало на една држава Огледало на еден народ Дно на дното (Фотографиите се на магистрални патишта Охрид -Струга.Кичево-Скопје.Охрид-св.Наум Охрид-Дебар. Струга-

Прочитај повеќе

Приказни од едно еже

Си било едно еже, што немало боцки. Ниедно другарче не го сакало зашто било различно од нив. Кога го прашале

Прочитај повеќе