Типови дисфункционални семејства, по нашки

Дисфункционалните семејства ги користат дисфункционалните обрасци. Тие најповеќе се изразуваат низ: 1. Феномен жртвено јагне или црна овца. 2. Триангулација 3. Проективна идентификација 4. Манијакална одобрена од депресија 5. Регулирање на дистанца како одбрана од анксиозност 6...

Здраво, колку ви се овие блуските за цензура?

Горен дел тренерка, или обичен блејзер, или кошула, или џемперче, сеедно. Кога овие парчиња облека се врзат околу струкот се претвараат во непријател број еден на машките сетила за вид, бидејќи го цензурираат опасниот дел од женското тело завиткан во некоја незгодна хеланка и...