Нешто ми се чудни тие женските списанија

Стварно ми се чудни тие женски списанија и магазини. У 99 страни кажуваат стотици теории како тоа мажите се свињи, дебили и кретени, а на последната пишува илјада причини зошто е добро секое сабајле да ги бу...

Дали на модните дизајнери им се ’потроши’ креативноста или од аздис не знаат што со себе?!

Кога ќе ви се здосади од костумчиња, краватички и панталончиња вака да си се облечете. Препорака: почнете со штикличка … Posted by Дана Прелиќ on Wednesday, November 1,...

Македонска сага

Гледам им ги бројат становите на градоначалниците. Сакаш дозвола за градба? Сакам. Дај станче. Дај си рака. Така стекнато. Просто. Едно ваму, едно таму, никнуваат ко печурки. А со прст не се мрднало… т.е се мрднало, кога се ставал потписот на дозволата. Не го викаат џ...

Мовембар и брадите

Дојде ноември. Време е да се удараат бради по кафаните.

Според логика на нештата…

Дали, според логика на нештата, тоалетната хартија зимно време треба да се вика тоазимна?