Чорапчиња – Калина Коси

[fblike] На семафор, на дождов. Тропа ли тропа на прозор. Жена, мајка, сестра, кој знае. „Дај ми за детево некој

Прочитај повеќе

Татко е…

Извадок од Колекционер 5 (во подготовка) Татко е оној што не живее за себе туку за тебе. Татко е оној

Прочитај повеќе

Трауми од детство: Центрифуга – крици од пеколот

Кога бев средно, дома не переше словенската лепотица меѓу машините за перење – Горење. Ми текнува на една недела, се

Прочитај повеќе

Греалица за купатило и кафето низ нос…

Ви текнува ли на оние југословенски прекидачи, на којшто помеѓу копчето за светло и копчето за бољер стои копче за

Прочитај повеќе

Добро утро конзументи на хиперпродукцијата!!!

Добар ден конзументи на хиперпродукцијата. Денеска ќе садете дрва, утре ќе се праете паметни како од премногу дрва не сте

Прочитај повеќе