Најчести муабети кои ги слушаме при разминување…

Си одиш накај дома, пешки нормално, пошто кола е за несовесни конзуматори на масовната култура шо не водат поведение за животната средина у која шо се бетер од животни туку брзат за да не им избега трендот шо го гонат. Тоа шо си сиромашен нема веза со возилото. Успа...

Здраво дечко, за мене едно Фрапе и спакувај ми два шамара за по пат…

Ја мислев дека тоа Фрапето треба да те Фрапира, а не да те протера…

Дали нашите од дијаспората уште мочаат по лифтови?

Кога го слушнам феноменот ”нашите во дијаспората” одма пред очи ми искача слика од космнаути со амблем ”Вергина” на рамото како у простор со нулта гравитација мезат ракија и шопска и се частат затоа шо откриле некоја нова тајна на мистериозните космички ливади. Тоа изгледа пошт...

Што не треба да заборавите за следните локални избори?

И овие локални избори не треба да заборавите да изберете локал и ич да не ви чуе шо се дешава надвор!