Честит ден на менталното здравје!!! – Кирил Стоименов

Честит ден на менталното здравје!!! Пет совети троа да го негувате: -Не се оптеретувајте со тоа дали сте ‘нормални’ или не. Нема ‘нормални’ има само недијагностицирани -Најголем его-трип е да го победите егото -Редно време е да научиме како да разговараме...

Го знаете ли најгадниот нацистички виц?

Кој е најгадниот нацистички виц? АушВИЦ!!!

Решение за суфицитот на кадри во болниците

. Од толку шо имаме суфицит на кадар, по болниците уместо медицински сестри ќе почнат да вработуват и медицински братучедки. Први и втори, а по потреба ќе се иде и до...

Сте слушнале ли за СДСМ-ДПМНЕ синдромот?

Етнопсихологијата не учи за психијатриските синдроми шо се јавуват у одредени културно-географски области. Поистакнати примери се: Аmok – Првенствено е опишан во Малај, ама се сретнува и на Филипини и во некои Афрички области. Се јавува во вид на психомоторен раптус, следен...