Еден на Еден: “Фамилија Марковски” (Видео)

„Фамилијата Марковски“ можеше да изгледа сосема поинаку Марковски во „Еден на Еден“ откриваат: Ќе има ли втора сезона? Инцидентот по кој Тамара ќе ја памети „Фамилијата Марковски“ Како вистинско семејство: „Фамилијата Марковски“ во „Еден на Еден“ Насмеани, расположени и полни с...

Хеловин во слободен превод…

Helloween у македонски слободен превод значи Ноќта на бугарските пеачки.

Ова се петте најнеисплатливи инвестиции во светот

Одбројуваме: купување фрижидер у Аљаска отварање вегански ресторан у Врање отварање теретана у Етиопија купување крема за сунчање у Лондон запишување на ...

А осмиот ден Бог рече:

A осмиот ден Бог рече: ”Ја ли го измислив ова срање понеделник шо се вика?”

Фчерашни Новости – Сезона 3, Епизода 5 (Видео)

Како за „Фчерашни новости“, овојпат работите први ги дознаа. Веднаш по завршувањето на вториот круг на локалните избори ја гледавме и петтата епизода на хумотристичната емисија, а во неа: - Фчерашни истражува: Дојде ли животот за македонските кафулиња - Откриваме: Кој пациент ќ...

Школски трауми од есента… – Кирил Стоименов

Омилена тема за писмена по македонски јазик со која фосилниот професор уште толку ти го закакува веќе мега-депресивниот почеток на учебната година и се тоа со цел да ја убие сета креативност низ спроведување на децениски-излижаниот школски програм. Неприкосновено се надоврзува на...

Зошто е добра книгата?

Книгата можеш да ја видиш, да ти се допадне нејзината надворешност, да ја допреш,да ја мириснеш, да ја купиш, украдеш, да спиеш со неа. Во книга можеш да се вљубиш да зборуваш за неа, да ја сонуваш. Книгата можеш да ја препорачаш. Книгата секогаш ке те чека на истото место на кое...

Принцез се роди

Принцез се роди на денешен ден пред 21 година. Ние, родителите на принцез, не облековме пижами 3,5 години, немаше кога, пошто никогаш не заспа  Кога пркна, прозборе на една година и од тогаш уста не затвори. Во ноќта глува стануваше од креветчето, се потпираше како на шан...

Животот оди понатаму

Изборите завршија, вчера чекав славје на улици.Еден саат седев пред Рекорд.Прослава немаше! Што и не е така лошо.Единствено што беше за одбележување беше човеков со велосипед..Животот оди понатаму. Posted by Robert Atanasovski on Monday, October 30,...

Вљубен

Марко ги сакаше зорите кога светот го обвиткува румен бакнеж. Ги сакаше и ноќите, за да ги чита густите букви од ѕвезди. Ана ги сакаше малите нешта што го правеа животот полесен. Често дома донесуваше нови интересни удобности. Марко се будеше рано. Со време научи да спакува некое...