Ќе победите бре, но каде ви отиде човечноста???

Ќе победите бре, но каде ви отиде човечноста? Како да забораваат сите на обичните луге, типично за секој избори е да се ветува кули и мангели што би рекле постарите. Дали забораваме што е најосновно во нашето кратко живеење да направиме, освен да обезбедиме егзистенција на нашето...

Сама со себе во Намќорград

-досадно ми е – ми се жали -и мене…. еј ми текна!!! -што? -ај ќе идеме по улица и ќе се смееме -не ми е до смеење -и мене ама за инат -чив инат? -сите ќе мислат дека се смееме од среќа и ќе пукнат од мака -или ќе мислат дека сме луди -па боље луд и насмеан него нормален...

Што направиле бре луѓе овие?!

Влагам у ходник. Иде накај мене една со минич до… со ептен краток минич, стегната у корсет, градите нормално пуш ап, 10-ка штикла, мислиш од шипка се симнала! Колешката до неа со истапирана коса 20 сантима над черепот, уплав да те фати. Потаму две-три така попри...

Петар Ренџов – “Глинено Око” (Видео)

Со преработката Глинено Око го најавувам мојот нов албум “Jazzilka“ Благодарност до авторот Александар Стефановски – Јаблан кој ми дозволи да реаранжирам, Сенад Усеин – труба и Кирил Кузманов – сакс! Пета...