Во пресрет на празникот Курбан Бајрам…

Во пресрет на празникот Курбан Бајрам… Збунет вернику! Ако секој Рамазан постиш во име на Бога и секој Бајрам жртвува… Posted by Mersiha Shukri on Thursday, August 31, 2017

Не научивме и не научивме!

На народов наш напатен не му треба бесплатна автобуска карта, лекување во бања, компјутер, зимување или летување! Оти тоа е етикета! Тоа е милостина! Како не разбирате? Старите не сакаат да се возат во автобус само во вторник и петок, кога сите попреку ги гледаат, кога сите...

Спремни за 1ви септември за прв школски ден

На 31 август стандард процедура било идење купување Дизел фармерка, Аир Макс патика, Бенетон блузонче, а девојките Рипле… Posted by Pane Hristopulos on Thursday, August 31, 2017

Жена не можеш да сакаш делумно. Или цела или ич.

Жена не можеш да сакаш делумно брат. Или цела или ич. Тоа значи да ја сакаш и кога ќе ја фатат будалите. И мрачните. И тажните. И кавгаџиските. Можеби највеќе па баш тогаш. И кога ќе ја изгуби вољата за живот, ти да го пребараш цел свет, да ја најдеш и да и ја вратиш. Ќ...

Цело зимо ”Мекиците од Стража”, цело лето…

Цело зимо ‘Мекиците на Стража’, после цело лето Прасиците на плажа. via GIPHY

Икона

Реки народ кон црквите. И старо и младо. Со торбички во рацете… Кој зејтин, кој пешкир, кој и едното и другото. А парички – секој. Не се оди во црква без парички. Срамота е. Не можеш свеќа да запалиш, се наплаќа. Не можеш пред икона да се прекрстиш и помол...

Батка, ако сакаш тужи ме, јас не ја вадам…

Кога сосема случајно ќе налеташ на голем фан на К-15 во Мелбурн… Васко Тодоров сосема случајно налетал на младо момче кое е голем фан на  К-15, a особено го обожува ликот на БАТКА, тоа е и причината зошто регистарската табличка на неговиот Голф го носи тоа име. Крат...

Далечина

Технологијата ни ја олеснува комуникацијата. Каде и да си, во контакт со блиските си, со слика, со тон, исто како во живо. Дури и екранот ако го допреш, блиските можеш да си ги помилуваш кога и да посакаш. Благодарение на неа, не ги мислиш премногу. За разлика од порано...

Отворена АУДИЦИЈА за избор на АКТЕРИ, ТАНЧЕРИ И ПЕЈАЧИ за споредните улоги во мјузиклот – МАМА МИА!

МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР објавува ОТВОРЕНА АУДИЦИЈА за избор на АКТЕРИ, ТАНЧЕРИ И ПЕЈАЧИ за споредните улоги во новиот МЈУЗИКЛ – МАМА МИА МУЗИКА: AНИ АНДЕРСОН И БЈОРН УЛВЕУС ТЕКСТ: КЕТРИН ЏОНСОН РЕЖИЈА: НАТАША ПОПЛАВСКА ПРОДУКЦИЈА: МНТ Мјузилот МАМА МИА е светски хит инспирира...