Гледам „битни“ фаци што секогаш добиваат гратиси, ВИП ложи, најбољи маси по кафеани итн.

Гледам „битни“ фаци што секогаш добиваат гратиси, ВИП ложи, најбољи маси по кафеани итн. а сега се збунка што не добиле карти за фудбалон па ја пцујат УЕФА Ако… гледате ли колку сте небитни, дека „вашето“ поминува само во сељачкиот ...

Хамилтон: Градот кој има повеќе од 130 водопади, Канада

Со повеќе од 130 големи и мали водопади, поранешен индустриски град Хамилтон денес во светот е познат како “главен град на водопади. “ За Нијагарините водопади кои се наоѓаат на границата меѓу САД и Канада слушнале сите, но малку луѓе знаат дека реката Нијагара ...

Пример за сиромаштија

Синот го гледа пасошот на татко му и вика: “Тато, па ти си со истата кошула на стариот и на новиот пасош”.

Здраво уживање во сонцето

Бидете одговорни кон своето здравје и заштитете ја кожата од штетните сончеви зраци Витаминот Д му е многу потребен на  организмот, првенствено за здравјето на коските и забите, но и за превениција од остеопороза, рахитис, рак на дебело црево, кожни болести. Изложувањето на сонце...

Ситост да се немало

Кога бевме деца имаше такви. Везден се гребеа: мастика, сладолед, топка, потоа во средно немаа за осминка бурек, па за п… Posted by Дана Прелиќ on Monday, July 10, 2017