Ви се смачи да бидете грди и дебели? Ние ќе ви помогнеме

Реклама за теретана: “Ви се смачи да бидете грди и дебели? Ние ќе ви помогнеме да бидете само грди” — МајкаТи (@balsamiko_l) April 21, 2013

Смислата на Кириловата азбука (абвгд):

Фејсбук статус: Светлана Сеси Камџијаш АЗ (јас, субјектот, сознавачот, се протегам од а до з ) БУКИ (предметот на спознание, ти) ВЕДИ (процесот на согледување, спознавање) ГЛАГОЛИ (искажување на виденото) ДОБРО (категоријата без која не трае светот) ЕСТ (постоењето, бидувањет...

Иста беше!

Утринава, во автобус. Гужва. Некако спарно. Нозете ме болеа. Искористив момент да го злоупотребам местото за хендикепирани бидејќи сите други седишта беа зафатени. Во принцип е неудобно. Таму седам само кога нема друго слободно место. Скролам на мобилн...

Претседател (Видео)

 Наш избор од К-15  Тошо претседател на куќен совет

За Македонските Синдроми

   Фејсбук статус: Саша Павловиќ

За детството…

Ве слушам, ве гледам и не ви се мешам, ама ви се чудам. Дечиња од прво одделение натака, да ги мкнете цела недела после школо и за викенд, на балет, па на флејта, па на тенис, па на англиски, па на француски, па на хор, па на играорна… нели ви е жал? Како прво, децата не ви...

Скопско и точен Даб

вчера, во една позната вила за свадби другар ми прашува какво пиво има Келнерот му вика скопско и точен Даб Ок, нарачува Даб По некое време иде на шанк, нарачува точен Даб и шанкерот мртов ладен вади пластичен 1,5л Даб и му става во чаша -Ова ви е точен Даб? -да бе, има н...