Кога сакаш да си русин, а не си: Ни снегот ни студот “не им пречи”

 Да одмараш на -13 на езеро Младост, храброст или лудост за да те има на НЕТ?!

На таблицата на БМВ-то не пишува дека е сељак, а верувајте дека Е!

Улицата зад Порта Влае, цела натабана со снег, а негде и подзаледена. Шетам ја пешки полека, да ме фати малку чист воздух низ маало, коа од каршија ете ти накај мене еден сељак со сребренкаст џип БМВ вози ко на атопут да е…да се движев понасредина веројатно ќе ме изгазеше...