Да му се насмееш на животот

Да му се насмееш на денот Радувајќи му се ко дете на играчка Да си го сакаш лицето наутро Без шминка а со линии од перницата Да си ги љубиш рацете Гледајќи ги дур возиш низ метежот И ич да не ти е гајле што веќе имаш старечки пеги А не ставаш лак за нокти, кои и онака ги немаш Да...

Женски рулет – четврти дел

„Леле не ми се верува дека одиме на девојачко кај Тања!“ – радосно викна Кате. „Потивко бре ќе не слушне дека доаѓаме, козо една“ – луто искоментира Фросина. „Мене не ми се верува дека ќе се мажи за шупакон, ама ајде, да не серам. Никогаш не сфатив зошто не си се најдоа со Кире...

Нова година е за аматери…

“Нова година е за аматери, за оние кои никогаш не остануваат после полноќ во кафани”  - Момо Капор

Фазанот што личи на Доналд Трамп стана ѕвезда на Интернет

Во Кина е многу популарен еден вид на фазан кој се нарекува златен фазан, а популарноста на овие птици неверојатно се зголеми со победата на  Доналд Трамп на изборите во САД. Некој може да каже каква врска има фазанот со претстедателот на Америка, е па има! Златниот фазан е еде...