Женски рулет – трет дел

„Вечер сме кај Тања на роденден, само да те информирам,“ – рече Тијана пред да спушти телефон. „Ти да не си ретардирана?“ – луто ја праша Кире. „Каква црна Тања, нели ти реков дека ми скара уште онаа вечер и дека не зборуваме.“ „Епа очигледно не ти се лути повеќе,...

Лионел Меси отвори современ ресторан во Барселона

“El Bellavista del Jardin del Norte” Еден од најпознатите фудбалери во светот посака да се обиде во претприемаштвото така што неодамна отвори модерен ресторан кој ќе го води со неговото семејство… Голем број на врвни спортисти, за време или по завршува...

Шарени каменчиња на езерото Мекдоналд

Во Националниот парк Glacier (САД) има повеќе од 700 езера со кристално бистра вода. Ниските температури на водата го спречуваат растот на планктоните, но во паркот Glacier не е необично да ги видите деталите на дното на езерото длабоко и до 10 метри. Еден од највпечатл...