Лузна

Беше толку немирен како дете, што еднаш заврши удрен со камен по глава. Во младоста не помалку бесен. Кадравата коса си ја пеглаше за да ја исправи, носеше менѓуши и слушаше хеви-метал музика. Беше убаво момче со очи во боја на море, ведар и весел, од оние шегаџии без к...

Миле Паника полни 22 години…и то

                                Среќен роденден Миле…и то Бранко Огњановски: Колку што се сеќавам, ова е првиот снимен скеч.

Не се дише

Смогот смогна сили. Смрди на сиромаштија. Ќумбињата ќе ни ги изгорат дишните органи. Но не се виновни ложачите – што треба да прават, да се мрзнат? Зарем кога би биле во можност не би ги хранеле со суви дабови трупци? Немаштијата ги присилила да ги товат со сè што им е за фрлање....

Рече: „Абе ние леб немаме да јадеме”…

рече: -„Абе ние леб немаме да јадеме”. и нервозно го тресна ајфонот од земја… — Митков (@_Mitkov_) February 28, 2014

Повторно да дише

И она е исплашена брат. Ја повредиле некои изроди, и се и е измешано во срцето. Сака да ти верува, да ти се фрли околу врат и да те направи своја оаза. Сака да се стутка покрај тебе и онака да се напика во тебе целата. Да ти се предаде. Бара знак од тебе брат. Бара знак дека ...