Паралелни универзуми

- Што си мисли човекот кој се реди прв пред сите останати кои стрпливо чекаат на ред во банка? Дека само тој има на кратко нешто да праша, а ти немаш? - Што си мисли човекот кој без срам влегува кај лекарот во амбуланта со детето во раце, откако сите останати прашал...

Нова сезона на „Фчерашни новости“

Првата епизода гледајте ја на 20 ноември во 19:10 часот на Телма Почнува втората сезона на сатирично-хумористичната емисија „Фчерашни новости“. Веќе добро познатата екипа предводена од Бранко Огњановски се враќа на „Телма“, каде повторно ќе може да ја гледате секоја н...

Жаре имаше големо срце

Жаре имаше големо срце. Толку големо што еден ден веќе не го собираше во неговите гради, па го напушти и одлета некаде горе во универзумот… веројатно да пополни некое празно место од некоја угасена ѕвезда. Не се чудете на ова и не прашувајте физичари. Тие ќе ви кажат де...