Има луѓе покрај кои цутиш

Има луѓе покрај кои цутиш Во чија сенка твојата удобно ќе се смести Како по калап да ви се напраени Како стар чоек на омилената фотеља ко ќе залегне За да дремне напладне дур радиото зуе во позадина Ко расфрлано цвеќе во градина Навидум без ред, а во совршена хармонија И цу...

Пет контроверзни декоративни предмети (зошто можеби ги сакате)

Луѓето знаат да критикуваат, но не дозволувајте тоа да ве запре да го имате тоа што сакате во вашиот дом. Еве пет “озлогласени” предмети и зошто можеби сепак ги сакате. Тепих од ѕид до ѕид – Теписите се надвор од мода во последнава декада, но се чини дека се подготвени за...

Какво кафе пиете?

- Какво кафе пиете? - Без шеќер и дополнителни прашања. — One & Only (@hugs__XOXO) July 30, 2014

Бракот

Комплексна институција која главно служи за одржување на видот и прибирање во купче, на рожбите создадени од двајца партнери.  Се рабира не смее да се заборави дека бракот содржи многу бацки, гушки, чепкање, чешкање како мајмунчиња секој со секого, многу смеење и многу ка...

Средина на Ноември

Религиозноста не е наследна, исто како и талентот за уметност. Смрзната бања, од носот капе вода. Наутро шака апчиња, навечер ракија. Рутините се линеарни, животот кружен тек. Собните цвеќиња на терасата чекаат температурата да падне под нула. Покрај кејот трчаат ве...