Три тајни кои хотелите не сакаат да ги знаете

Кога станува збор за хотели, сите кои често патуваат имаат свој совет за подобар престој.   Ретко кога овие совети доаѓаат директно од хотелските работници.   По букирање на престој во некој хотел, доаѓаме со одредени очекувања, но има многу страни од хотелското искуств...

Таму е Македонија

Онаму каде што… - ракија и вино се пијат со мезе за циркулација, - наместо свеж зеленчук се јаде препечен пипер и конзервирана туршија, - а мрсно месо се внесува за подмачкување на цревата, - каде што комшиите знаат повеќе за тебе отколку ти самиот, - и каде што се живее за...

Шест грешки кои ги правите при распоред на ѕид – галерија

Сите сакаме ѕид- галерија. Но како тој да изгледа добро? Еве неколку грешки кои луѓето најчесто ги прават при поставување на сликите на ѕид- галерија 1. Не користете различни големини на слики Употребете неколку поголеми парчиња за фокусирање на окото. “Најчесто ги ...

10 интересни работи кои не ги знаете за Белата Куќа

На пример: Еден претседател беше преплашен од прекинувачите за светло Дизајнирана е да личи на Ирскиот Парламент George Washington го преферираше дизајнот на градбата затоа што беше многу различен од Европските кралски палати. Има 147 прозорци Исто така има 412 врати, 28 камини...