За нашите баби и дедовци…

Хилари има 69, Доналд 70 години. Еден од нив ќе раководи со Америка и светов малтене, од утре. Па си праам паралела сега. Кај нас бабите и дедовците на таа возраст со душата веќе се отидени на оној свет, секое гледање те поздравуваат како последен пат да е и те потсетуваат на она...

Ивана Чолаковска: Oд Танзанија до Скопје

Последна етапа од овој пат околу светот… Oд Танзанија до Скопје, последна етапа од овој пат околу светот Денеска стигнавме до Танзанија после поминувањето на едни од најтешките земји за возење од јужниот дел на Африка. Почувствувавме дека сме на пола пат во ...