Застоени луѓе и алишта не се чуваат

Има голем марифет во спастрување алишта Ете, на есен ги диплиш летните Ама полека и со усул Да не ги најдиш на лето згужвани Та ги ваѓаш зимските Ги протресуваш Ги ветрееш надвор на студот Запеглуваш таму кај шо треба И ги редиш во плакарот испрани Чисти, ко нови да ти се...

Сè ќе има нас ќе нè нема

Сè ќе има нас ќе нè нема – велеа баба ми и дедо ми. Нив веќе одамна ги нема, а и она сè, сè уште го нема. Можеби ќе го има кога нас ќе нè нема. 2004.

Провинцијалка

Од мал град е. Нејзините се сиромашни. Студира тука. Се вози со точак во лето и со автобус во зима. Дели соба со уште една колешка. Се издржува со продавање парфеми по фирми. Не сум ја слушнал да повиши глас на никого. Ниту да опцуе. Хартивчето од мастиката го враќа во џеб дур не...