Синдром на скршено срце

Синдромот скршено срце има (не) многу интересенмедицински термин Такоцубо кардиомиопатија   Синдромот на скршено срце е резултат на зголемено ниво на стрес хормоните, најчесто како резултат на силен емотивен или физички стрес. Се појавува при ненадејно откривање на болест, губење...

Преглед и дијагноза чини 500 евра. Ако не го решиме вашиот проблем, ќе добиете 1.000 евра за возврат.

Еден инженер долго време бил невработен. Бидејќи не можел да најде работа, тој отворил медицинска клиника и на надворешната врата поставил знак: „Преглед и дијагноза чини 500 евра. Ако не го решиме вашиот проблем, ќе добиете 1.000 евра за возврат.“ Еден доктор реш...

Име и заслуга

Нобеловата награда секоја година се доделува во неколку области: физика, хемија, економија, литература, медицина, мир. Замислете го сега за сега ова, Нобеловата награда за мир била доделена на Мајка Тереза, Нелсон Мандела, како и на многу други значајни личности и организации в...