Леонардо Ди Каприо ве кани на ручек

Во добротворни цели Доколку донирате пари за топол оброк за бездомниците во Шкотска, ви се пружа  можност за ВИП ручек и дружење со актерот Актерот Леонардо ди Каприо секогаш е ангажиран кога станува збор за социјално ранливите собири. Всушност, оваа година во Шкотска бројот ...

Зетко, стани, имаме муабет ја и ти

- Зете… зете… – го плескаше по образ за да го разбуди. – Зетко, стани, имаме муабет ја и ти. – Упорно го будеше. - Кај сум… тој полека отвараше очи - Еееете така бе зетко, отвори ги очињата. У подрумот на викендицата сме. - Зошто си ме врз...

На гости…некаде и кај нас

На гости некаде   Се најавуваш во 8. Доаѓаш во 8. Седиш 1 саат. Јадеш и пиеш минимално и пристојно. Кога најавуваш „Ќе си одам“, никој не ти вика и не те влече за рака „Ама зошто, рано е, поседете уште малку, треба да одите негде, не, епа кај се брзате?!“. Си заминуваш тивк...

За оваа торта не ви треба ни миксер, ни рерна! Без печење, готова за 15 минути!

Аха, сигурно само толку! Ако претходно некој друг ти сомлел 300 грама бисквити, ти искршил, очистил и сомлел 150 грама ореви, ти исецкал 100 грама желе бонбони (од оние што се лепат за нож), ти исецкал 50 грама смокви (од оние што се како гума па не се сечат), ти изрендал...

Струмичка Мастика

Седеше на подот, докрајчувајќи ги последните капки од струмичката мастика. Последното шише што му остана од дедо му. Дедо Ѓоко беше еден од најстарите мајстори во Грозд Струмица, и според зборовите на неговите колеги – единствениот вистински мајстор на занаетот. Т...