Рамнодушност

Се појави неосетно како наслага на годините како подарок подбрадок или како заслужен стомак болеста наречена рамнодушност кон сè што некогаш значело нешто од предизвик до радост па гадост од учење и потрага до заталканост па преку спознавање и искусување до неумислено непаметењ...

Не ги бришете своите статуси никогаш

Не ги бришете своите статуси никогаш, тие ќе им помогнат на психијатрите да постават точна дијагноза. Posted by Dragan Spasov Dac on Saturday, August 27, 2016

Сама со себе во Намќорград

-досадно ми е – ми се жали -и мене…. еј ми текна!!! -што? -ај ќе идеме по улица и ќе се смееме -не ми е до смеење -и мене ама за инат -чив инат? -сите ќе мислат дека се смееме од среќа и ќе пукнат од мака -или ќе мислат дека сме луди -па боље луд и насмеан него нормален...

Замислете како е да облечеш патики, дуксер и да трчаш низ маало пола саат пред работа

Сега знам како е да станеш во 6 сабајле. Одамна не сум станала волку рано. Па уште и замислете како е да облечеш патики, дуксер и да трчаш низ маало пола саат пред работа, па доаѓаш дома да се истушираш и натенане си се спремаш, си праиш тост, си пиеш џус. Е, викаат Американцит...